Odličan recept
Po bakinom receptu: Lepinje meke kao duša!
Svaki zalogaj mekanog testa vratiće vas u detinjstvo
Autor:
1. Kvasac pomešajte s nekoliko kašika mlake vode i dodajte šećer, piše Stvarukusa.rs.
2. U činiji pomešajte brašno, mleko u prahu i so. Sve sjedinite, u činiju s brašnom sipajte mešavinu kvasca, dolijte ulje i vodu i promešajte. Po potrebi dodajte još malo brašna ili dolijte vodu. Zamesite i podelite na 18 kuglica. Stavite ih na površinu posutu brašnom. Pokrijte i ostavite da narastu 15 do 30 minuta.
3. Za to vreme ugrejte tiganj prečnika oko 24 cm. Jednu kuglu testa razvaljajte i stavite je u vreo podmazan tiganj. Pecite dok se na površini ne pojave veliki mehurići. Okrenite i nekoliko minuta pecite i s druge strane.
4. Lepinju izravnajte lopaticom tokom pečenja ukoliko je potrebno. Dok pečete lepinje, već pečene čuvajte na toplom mestu (uvijte ih u kuhinjsku krpu).