Izvrstan slatkiš

Slatke lazanje: Rajska poslastica od palačinki i pudinga (RECEPT)

Ima li bolje poslastice od palačinki? Ima - lazanje od palačinki!

Objavljeno: 16.12.2015. 20:07h 22:12h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Napraviti smesu za palačinke od jaja, mleka, brašna i malo soli. Ostaviti da odstoji pola sata, nakon toga ispeći tanke palačinke, piše Lisa.rs.

2. Ulupati sremski sir sa mlekom, žumancima i kašikom šećera. Dodati iseckane listiće sveže nane i pomorandžu iseckanu na komadiće očišćenu od ovojnica. Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi, zatim dodati ostatak šećera i maslac i sve izmešati dok se ne dobije krem glatke teksture.

3. Namazati posudu za pečenje maslacem i prekriti dno jednim slojem palačinki, premazati kremom od pomorandži i sira, pa poklopiti slojem od palačinki. Naneti puding od čokolade, pa palačinku. Ponoviti postupak ovim redosledom sve dok se ne potroše pripremljeni sastojci. Završni sloj treba da bude krem od pomorandži sa sirom.

4. Složene lazanje peći 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 °C. Četiri minuta pre kraja pečenja, lazanje posuti listićima badema i pustiti da se zapeku.

5. Pečene lazanje ohladiti 3 minuta. Iseći i uz svaku porciju servirati i malo meda.

Jedan recept, 8 različitih jela: Slatke i slane palačinke na potpuno drugačiji način! (FOTO)