Ideja

Ispecite riblje filete bez ulja: Brzo, ukusno i jednostavno!

Spremite hrskave riblje filete bez prženja u dubokom ulju

Objavljeno: 10.12.2015. 11:45h 18:56h
Autor:
Foto: Shutterstock

Filete ribe odledite, ocedite od viška vode, dobro osušite papirnim ubrusom. Potrebno vam je kilogram fileta. Svaki komad fileta uvaljajte u smesu od kukuruznog brašna (200g), malo aleve paprike, malo soli, malo začina C, malo bibera, a možete dodati i neki začin po ukusu.

Kada filete sa svake strane utapkate u smesu brašna i začina, poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite iz rerne, svaki komad ribe pospite sa prelivom od maslinovog ulja, belog luka i limunovog soka.

Uz filete možete poslužiti kuvan krompir.

Dve posne ideje za ručak od 300 dinara: Zdravo, brzo i ukusno!