Rajski zalogaji
Bakina torta sa orasima
Ništa lepše od starinskih poslastica
Autor:
1. Ulupajte čvrst sneg od belanaca postepeno dodajući šećer. Zatim dodajte lešnik i blago promešajte. Rasporedite masu u tri podmazana pleha (oblik po želji) i pecite u rerni na 220 stepeni po dvadesetak minuta, piše Lisa.rs.
2. Za fil umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu i umućeni puter, i mutite sve zajedno još 5-6 minuta. Kuvajte na paru uz neprestano mešanje dok se masa ne zgusne. Kada se fil prohladi, mutite još desetak munuta dok ne postane penast.
3. Kore ohladite i rasecite horizontalno napola, tako da ukupno dobijete šest kora. Svaku filujte i ređajte jednu na drugu, pa ostatkom fila premažite tortu odozgo. Sa strane pospite mlevenim orašastim plodovima po želji.
Domaće je najlepše: Recept za ražani hleb sa belim lukom