Gotov u tri koraka
Zimski sladoled: Čarolija za sva čula!
Nešto pikantnije i ukusnije niste odavno probali. A najbolje je to što se lako i brzo priprema
Autor:
Stavite komadiće čokolade i mleko u lončić, zagrejte na laganoj vatri mešajući dok se ne stvori glatka jednaka smesa. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Umutite šećer i žumance u gustu smesu, potom ih prebacite u lončić i dodajte otopljenu čokoladu. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne sjedini. Način na koji ćete proveriti željenu gustinu je da drvena kutlaču umočite u smesu, kada se smesa ne odvaja od kutlače znači da je gotovo.
Pravi recept za toplu čokoladu: Pretvara zimu u magično doba!
Kremu ostavite da se hladi povremeno mešajući kako bi sprečili nastanak kore na vrhu. Umutite šlag od slatke pavlake i sjedinite ga sa čokoladnom kremom. Smesu stavite u zamrzivač dva sata dok se u potpunosti ne stvrdne.
Zamrznuto ubacite u blender i miksajte dok ne dobijte gustu, lepljivu teksturu. Potom poslužite.
Savet: U čokoladnu smesu i umućenu pavlaku po želji možete dodati mlevene orahe, bademe ili zamzrnuto voće. Pre posluživanja čokoladne kornete na kratko možete umočiti u rastopljenu čokoladu i posuti cimetom, rendanom belom čokoladom ili ako ste skloni novim ukusima sa mlevenom ljutom papričicom.