Komadići raja
Žerbo kocke
Stari recept za ovu izvrnu poslasticu upotpuniće svaku trpezu
Autor:
1. Kvasac i kašičicu šećera staviti u malo mleka da naraste. Za to vreme, izgnječiti maslac viljuškom, dodati brašno i sjediniti. Dodati nabubreli kvasac, žumanca, jaje, šećer i sodu bikarbonu, pa dobro izmešati, da se dobije jednolična smesa.
2. Testo podeliti na tri jednake loptice. Rastanjiti ih na veličinu pleha, pa prvu postaviti i izbockati viljuškom, zatim premazati džemom od kajsija, pa posuti mlevenim orasima, koje ste prethodno pomešali sa malo šećera.
3. Preko staviti drugu koru i ponoviti postupak - izbockajte viljuškom, namažite džemom i pospite ušećerenim mlevenim orasima. Poklopite trećom korom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 30 minuta.
4. Pečen i prohlađen kolač preliti čokoladom, otopljenom sa malo vode i maslaca, a po želji možete posuti i malo mlevenih oraha preko čokolade.