Recepti sa Stilom

Pilav sa piletinom

Ukusan predlog za ručak, a čak i neiskusne kuvarice mogu vrlo lako da ga spreme

Objavljeno: 17.11.2015. 10:24h 17:48h
Autor:
Foto: Stil

Priprema:

Skuvajte piletinu (potrebno je oko 30 minuta na jakoj vatri da bude gotova). Operite i procedite pirinač.

Podmažite pleh maslacem, i dno prekrijte prethodno opranim pirinčem (dovoljan je sloj debljine kažibrsta). Preko pirinča stavite dve do tri kockice za supu, u zavisnosti od toga koliko želite da vam jelo bude slano i začinjeno. Ako nemate kocke za supu, može da posluži vegeta.

Preko toga stavite prethodno skuvanu piletnu. Potom, u pleh sa sastojcima sipajte onu vodu iz lonca u kojoj ste kuvali piletinu. Naspite toliko vode koliko je potrebno da se piletina prekrije. Lagano možete da promešate.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 250 stepeni. Povremeno pogledajte da li je vode nestalo, pa dodavajte onu istu iz lonca. Kada pirinač omekša, jelo je gotovo. Potrebno je otprilike 45 minuta, ali dosta zavisi od jačine rerne.

Po želji, možete da dodate šargarepu, luk ili grašak.

Prijatno!