Odličan recept

Punjene tikvice na italijanski način

Uz mešavinu italijanskih začina i sos obogaćen belim vinom, punjene tikvice dobijaju poseban ukus

Objavljeno: 15.11.2015. 18:12h 18:26h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Oljuštite crni luk, pa ga iseckajte na kockice, pomešajte sa origanom i mesom i pobiberite. Tikvice operite, isecite uzduž napola i izdubite. Sredinu iseckajte i dodajte u masu od mesa, pa time napunite tikvice.

2. Beli luk oljuštite i iseckajte na sitno. Pomešajte vino i paradajz, ubacite luk i lovor, začinite i sipajte u podmazanu tepsiju.

3. Potom poređajte tikvice i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni na 180 stepeni. Zapečene tikvice pospite parmezanom i bosiljkom i servirajte sa sosom.

Posna slana torta od paprike i patlidžana!