Odličan recept
Posna slana torta od paprike i patlidžana
Poslužite kad se ohladi i uživajte u njegovoj aromi sa svojim najmilijima
Autor:
1. Duguljast kalup obložite folijom, a dva pleha papirom za pečenje. Operite povrće. Tikvice i patlidžan isecite na kolutove i rasporedite na jedan pleh, pa ih poprskajte uljem, a potom posolite i pobiberite.
2. Prepolovite paprike pa ih unutrašnjom stranom položite na drugi pleh. Pecite u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
3. Paprike potom pokrijte kuhinjskom krpom, pa ih oljuštite. Iseckajte beli luk i pomešajte s pestom bosiljkom. Kalup obložite isečenim kolutovima patlidžana, potom naizmenično poređajte preko njega ostatak povrća.
4. Slojeve povremeno premažite pestom i pospite seckanim bosiljkom. Preklopite foliju pa pritisnite kuhinjskom daskom i odložite na neko vreme u frižider. Kada se ohladi, isecite na šnite i poslužite.