Rajska poslastica

Bajadera torta sa ananasom

Sa dva moćna fila, ova torta s ananasom je uvek pun pogodak

Objavljeno: 09.11.2015. 11:16h 18:56h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte 10 kašika šećera i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.

2. Za fil sa keksom natopite keks sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter (100 g) i rastopljenu čokoladu.

3. Za žuti fil, skuvajte puding sa žumancima i 5 kašika šećera, kad se prohladi dodajte preostalih 100 g putera i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.

4. Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte žutim filom. Umutite slatku pavlaku i ukrasite tortu.

Posne bajadere sa lešnikom!