Isprobajte
Zapečene tikvice: Zdravo i brzo, jelo koje osvaja!
Osim što se veoma brzo sprema, ovo jelo je idealno zdravo i hranljivo
Autor:
Ovaj recept potvrđuje ono što nutricionisti redovno ističu – zdrava hrana zapravo može biti vrlo povoljna.
Priprema: Prvo marinirajte tikvice. Isecite ih na kolutove, kockice, ili već prema želji. Pospite suvim kvalitetnim začinom, ili samo stavite so i biber po želji.
Dodajte izrendan beli luk malo samo radi ukusa. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoje oko 15 minuta da otpuste vodu, pa procedite da se rešite tečnosti.
U tepsiju stavite papir za pečenje. Jaja umutite sa jogurtom i uljem. Sipajte u kalup, dodajte marinirane tikvice i preko njih izmrvite sir.
Pecite u ugrejanoj rerni na 200 °C dok se ne zapeku. Možete posuti supenom kašikom parmezana pre pečenja. Malo ćete povećati kalorijsku vrednost, ali ćete zato dobiti izvanredan ukus i obrok koji će vas zasititi.
Isprobajte i burek sa sirom i tikvicama, recept ćete naći OVDE.