Isprobajte
Zlatna bundeva na pet načina: Kraljica jeseni postaje kraljica trpeze!
Za zdravlje koje donosi bundeva verovatno znate, ali da li znate da se ona može spremiti na čak pet različitih načina
Autor:
Kod nas se bundeve jedu uglavnom tako što se peku u rerni sa malo šećera, od njih eventualno pravimo krem supice, a semenke su ipak na prvom mestu koje koristimo kao slasne grickalice.
Pored toga ima još mnoštvo načina na koje možete koristiti bundevu:
Topla salata
Od bundeve možete praviti divne tople salate, jednostavno je ispecite i isecte na komadiće, pomešajte sa kuvanim sočivom, feta sirom i dresingom po želji. Ako želite možete dodati i neki zeleniš za malo svežine.
Pečena bundeva sa prelivom od meda
Punjena bundeva
Bundeva je sjajn izbor ako pripremate vegetarijansku večeru. Izdubite bundevu, napunite je omiljenim nadevom i pecite u rerni. U obzir dolazi spanać sa sirom, ali i razne druge opcije za pirinčem, pasuljem. Ako pak niste vegetarijanac, napunite je mlevenim mesom i zapecite.
Pržena bundeva
Iako biste pomislili da je za pripremu bundeve potrebno puno vremena i truda, to nije u potpunosti istina. Možete je naseckati pa pržiti u tiganju ili voku sa piletinom ili ostalim povrćem.
Na jesenjoj trpezi svake domaćice: 10 recepata za ukusna jela sa bundevom! (FOTO)
Krem supe
Krem supa od bundeve je zaista senzacionalno jelo i obavezno je isprobajte ove jeseni. Možete je mešati sa prženom slaninicom ili pečurkama. Pripremajte je na isti način na koji pripremate krem supe sa krompirom.
Slatkiši
Bundeva se savršeno uklapa u slatka jela, pire od bundeve možete mešati sa krem sirom da dobijete neobični čizkejk, ali možete je stavljati u mafine, biskvite i keksiće.
Jak imunitet, brz metabolizam, dobro varenje: Ruski lekar otkrio recept za najmoćniji napitak!