U 12 šaljivih koraka

Provera: Da li ste spremni da budete roditelj

Da li će vam smetati da presvlačite dete, da ne spavate, da čujete reč „mama“ hiljadu puta na dan...

Objavljeno: 16.08.2013. 09:30h 20:02h
Nije lako s bebama... Otkrijte koliko će vam biti naporan dan, Foto: Shutterstok

Da li ste dovoljno strpljivi da budete roditelj? Većina budućih majki misli o detetu kao poklonu s neba. Ipak, nisu baš svi spremni da imaju decu jer ne znaju koliko ume da bude naporan dan s njima. Zbog toga je Britanac Kolin Falkoner osmislio „Test za buduće roditelje“. Pratite ovih 12 koraka i saznajte da li je vreme da postanete roditelji. 1. PRIPREMA Žene: * Obucite omiljenu haljinu i stavite džakče pasulja na stomak. * Posle devet meseci izvucite pet odsto pasulja. Muškarci: * Idite do apoteke, sipajte sadržaj novčanika na kasu i kažite apotekaru da se slobodno posluži. * Kupite novine i pročitajte ih poslednji put. 2. ZNANJE * Pronađite par koji već ima decu i pitajte ih o tome kako ih vaspitavaju i kako se nose sa izazovima roditeljstva. * Preporučite im načine na koje mogu da poboljšaju svoje ponašanje kao roditelji. * Uživajte u tome, to je poslednji put da mislite da nešto znate o roditeljstvu.

3. NOĆI Napomena: Zaboravite na normalan i neprekidan san od trenutka kad se dete rodi.

* Šetajte po sobi od 15 do 22 sata noseći vlažnu vreću tešku između četiri i šest kilograma * I pojačajte radio, ali ne neku radio-stanicu, već samo onaj nepodnošljivi šum. * Oko 22 spustite vreću i navijte budilnik da zvoni u ponoć. * Probudite se oko 23 i šetajte vreću po sobi do jedan posle ponoći. * Navijte budilnik na tri sata. * Pošto ne možete odmah da se uspavate, skuvajte sebi čaj. * Lezite oko 2.45. * Probudite se oko tri, kad zazvoni budilnik. * Pevajte uspavanke do četiri. * Navijte budilnik na pet sati i kad zazvoni, probudite se i napravite doručak. * Nastavite ovo da radite narednih pet godina.

4. OBLAČENJE DECE * Kupite živu hobotnicu i pletenu torbu. * Probajte da stavite hobotnicu u torbu tako da joj nijedan pipak ne izlazi napolje. Dozvoljeno vreme: pet minuta. 5. HRANJENJE * Izdubite dinju i napravite malu rupu na njoj. * Obesite dinju na plafon i zaljuljajte je. * Uzmite činiju žitarica i pokušajte da ih kašičicom ubacite u dinju kroz malu rupu. * Nastavite da gurate u dinju dok činija ne bude poluprazna. * Drugu polovinu činije pospite po sebi, ali pazite da dosta toga padne na pod. 6. AUTO * Kupite čokoladni sladoled i stavite ga u kasetu. Ostavite ga tamo. * Nađite novčić. Ubacite ga u CD plejer. * Nađite kutiju čokoladnih keksića i razbacajte je po zadnjem sedištu. * Uzmite grabulje i izgrebite obe strane vozila.

7. RAZGOVOR S DECOM * Ponovite sve što kažete najmanje pet puta. 8. KUPOVINA * Idite u supermarket, a sa sobom povedite nešto najbliže detetu predškolcu - koza je odličan primer. * Kupite namirnice, a da pritom ne izgubite kozu iz vida. * Platite sve što koza uništi ili pojede. 9. NERED * Uzmite puter od kikirikija i pospite ga po kauču, a onda bacite džem na zavese. * Parče sirove ribe stavite iza muzičkog stuba i ostavite ga tamo celo leto. * Zarijte prste u brašno, a onda takvim rukama trljajte zidove. * Izvucite sve fioke u stanu i pospite sadržaj po podu. * Prenosite delove tih stvari iz jedne sobe u drugu bez ikakvog razloga. 10. PUTOVANJE * Snimite nekog kako viče „mama“ neprestano. Važna beleška: između dve izgovorene reči „mama“ ne sme da prođe više od četiri sekunde, a povremeno treba dodati i vrištanje. * Puštajte ovaj snimak u kolima svakog dana naredne četiri godine.

11. POSAO

* Izaberite dan kad imate važan sastanak. * Obucite najbolju svečanu odeću. * Uzmite šolju sladoleda i dodajte sok od limuna. * Pomešajte. * Bacite pola toga na svoju lepu svilenu košulju. * Natopite peškir drugom polovinom smese. * Pokušajte da očistite košulju tim peškirom. * Ne presvlačite se. Idite pravo na posao. 12. RAZGOVORI * Nađite neku odraslu osobu i započnite razgovor s njom. * Platite nekom da vam neprestano povlači majicu ili rukav dok se u pozadini čuje snimak „mama“ o kojem je već bilo reči. Sada ste spremni da imate decu. UŽIVAJTE!