Savršena poslastica za ljubitelje čokolade

Čokoladni grozd

Osim što baš efektno izgleda, ovaj kolač oduševiće vas ukusom

Objavljeno: 21.10.2015. 11:19h 17:46h
Autor:
Foto: Stil

Priprema: Zamesiti sve sastojke (sem čokolade i margarina), pa masu podeliti na 10 jednakih delova. Svaki deo istanjiti u obliku dugačkog valjka, dužine trouglastog kalupa u koji se posle ređa.

Čokoladni deo: rastopiti 200 grama čokolade i pola margarina.

U trouglastom kalupu se ređa čokoladni deo, jedan valjak, čokoladni deo, dva valjka, čokoladni deo, tri valjka, čokoladni deo i poslednja četiri valjka. Ostaviti malo da odstoji, da se stegne. Nakon vađenja iz kalupa, kolač preliti čokoladnom glazurom (količina po želji, najmanje 100 grama).