Starinski dezert

Koh po bakinom receptu

Svaki zalogaj biće uživanje i vraćanje u bezbrižne dane detinjstva

Objavljeno: 20.10.2015. 11:43h 14:16h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati 10 kašika šećera, pa mutiti još malo. Dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Ko voli, može da doda malo rendane limunove kore.

2. Pleh podmazati i posuti grizom pa sipati masu i peći na 200 stepeni 20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha.

3. Dok se koh peče, skuvati mleko sa 3 kašike šećera i vanilinim šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još 3 kašike šećera.

4. Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom (nikako ne sipajte sve odjednom). Poslužite kada se ohladi i kada upije svo mleko.