Jedite ih što više
Neodoljiva trojka: Jesenje namirnice koje jačaju imunitet
Osim što štite zube od karijesa i kamenca, paze na naš vitak struk i sprečavaju začepljenje krvnih sudova pa se tako brinu za naše srce
Izvor: Kristina Vidić
Naoružajte se namirnicama za jačanje imuniteta i uživajte u ukusu jeseni. Za vas smo izdvojili one koje štite ne samo od jesenjih prehlada, već i od ozbiljnih bolesti.
1. Jabuke
Dobro ih operite i obavezno jedite s korom ako su domaće – tu se skriva najviše flavonoida koji se brinu o zdravlju našeg srca. Osim što štite zube od karijesa i kamenca, paze na naš vitak struk i sprečavaju začepljenje krvnih sudova pa se tako brinu za naše srce. Naučnici tvrde kako fitokemikalije iz jabuka mogu pomoći u sprečavanju raka dojke, pluća, prostate i sličnih vrsta raka koji se pojavljuju u probavnom traktu.
Sveti patlidžan: Potpuno neverovatno šta sve leči ovo povrće!
2. Karfiol
Karfiol vrlo je zdrava kupusasta biljka. Gotovo da nema masti, ima vrlo malo ugljenih hidrata i kalorija, a sadrži fitonutrijente. Odlična je zamena za krompir na vašem tanjiru.
Dijeta sa grožđem: Izgubite pet kilograma u rekordnom roku!
3. Bundeva
Bundeve su naprosto prepune antioksidansima i betakarotenima, koji im daju specifičnu narandžastu boju, pogotovo je bogata vitaminima C i E. Njeni lekoviti sastojci mogu da pomognu u snižavanju rizika od raka, srčanih bolesti, očne mrene, moždanog udara, odlično se pokazala kod hemoroida i zatvora, a korisna je i za smirivanje nerava jer pospešuje san.
Jabuka i cimet za brži metabolizam: Moćan napitak čini čuda za lepotu i zdravlje!