Originalna ideja

Pohovano meso bez brašna i prezli

Pripremite ukusnan ručak na malo drugačiji način

Objavljeno: 13.09.2015. 16:11h 14:58h
Foto: Profimedia

1. Medaljončiće debljine prsta začinite solju i biberom.

2. Napravite smesu za pohovanje: Umutite jaje i pivo, pa ovu smesu sipajte u činijicu sa kokosovim brašnom. Na ovaj način se bolje izmeša i lakše balansira ako je masa pregusta (jednostavno dodajte još malo piva).

2. Razdvojte vlakna čvaraka i ubacite ih u masu. Svaki medaljončić pospite sa malo kokosovog brašna, začinite origanom, kajenskom i slatkom paprikom i belim lukom, pa ih tek onda uvaljajte u smesu za pohovanje. Pazite da meso svuda bude prekriveno smesom, pa bez spuštanja na radnu površinu odmah ubacite medaljon u posudu u kojoj ste dobro zagrejali mast.

4. Ispržite sa obe strane i poslužite uz svežu salatu.

Recept za šampitu!