Odličan spoj ukusa

Recept fatalne Šeherezade: Dijetalni puding sa jabukama (FOTO)

Lerpa glumica obožava da kuva sa svojim suprugom, popularnim Sulejmanom, a ovo je jedna od njihovih omiljenih poslastica

Objavljeno: 16.08.2015. 14:01h 18:40h
Autor:
Foto: Instagram Printscreen / Berguzarkorel

1. Dve jabuke iseći na kockice, posuti cimetom i sa dva parčeta integralnog ili hleba od heljde isečenog na kockice, zatim izmrvljenim lešnicima i bademima po želji, sve to još jednom ponoviti, dodati 1 decilitar mleka i peći na 175 stepeni 20-25 minuta.

2. Za to vreme na ringli zagrejati litar mleka, a u činiji razmutiti tri kašike pšeničnog skroba i sipati u provrelo meko. Potom smanjiti vatru i uz stalno mešanje kuvati.

3. Kad počne da stvara mehure, dodati dve kašike meda, promešati, skinuti sa vatre i ohladiti. U odgovarajuću čašu sipati jabuke, odozgo staviti puding i ukrasiti po želji.

Originalni recept za ćevape: Ukus kakav još niste osetili!