Rashladite se bez griže savesti
Pivo jača kosti, srce i mozak
Ukoliko se pije u umerenim količlinama, ovo piće smanjuje rizik od raka, dijabetesa i povišenog pritiska
Autor:
Sa vrućinama, mnogi traže rešenja za rashlađivanje, a hladno pivo je svakako jedno od njih. Da vas sledeći put kada se njime poslužite ne bi grizla savest, evo kojih dobrobiti ono ima po naš organizam.
Jača kosti i srce
Sadrži visoke nivoe silicijuma, koji je dobar za zdravlje kostiju. Podiže nivo „dobrog” holesterola, pa tako sprečava začepljenje arterija.
Zdraviji bubrezi
Naučnici iz Finske izdvojili su pivo od ostalih alkoholnih pića, jer su otkrili da u značajnoj meri smanjuje rizik od pojave kamena u bubrezima.
Jača zdravlje mozga
U studiji iz 2005. sprovedenoj na 11.000 starijih žena pokazalo se da su žene koje umereno piju na testovima mentalnih sposobnosti postizale rezultate kao da su 18 mjeseci mlađe.
Smanjuje rizik od raka
Portugalska studija je pokazala da mariniranje šnicle u pivu smanjuje kancerogene supstance, koje se stvaraju kada se meso prži u tiganju.
Podiže nivo vitamina
Pivopije imaju veće nivoe vitamina B6 u krvi nego oni koji ga ne piju i duplo više od onih koji piju vino. Pivo sadrži i vitamin B12 i folnu kiselinu.
Smanjuje rizik od dijabetesa
Studija iz 2011. sprovedena na 38 hiljada sredovečnih muškaraca pokazala je da kad oni koji povremeno piju jedno do dva pića dnevno, rizik da će im se razviti dijabetes tipa dva smanjuje se za 25 procenata.
Smanjuje krvni pritisak
Jedna studija u kojoj je učestvovalo 70 hiljada žena između 25 i 40 godina pokazala je da je pivo izuzetno delotvorno u snižavanju krvnog pritiska.
Produžava život
Još 2005. je otkriveno da oni koji umereno piju žive duže, jer se takvom konzumacijom alkohola smanjuju srčana oboljenja, infarkt i dijabetes.