Ukus koji osvaja

Domaći puding od kafe

Napravite savršenu kremastu poslasticu sa ukusom omiljenog napitka

Objavljeno: 25.07.2015. 18:31h 17:32h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. U manju šerpu sipajte mleko i dodajte mlevenu kafu i cimet. Kuvajte na srednje jakoj vatri kako biste smesu doveli do ključanja. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta.

2. U odvojenu posudu sipajte kondenzovano mleko. Koristeći cediljku, procedite mešavinu kafe u posudu. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se potpuno ne sjedini.

3. Stavite posudu na srednje jaku vatru i nastavite da polako mešate dok se smesa ne zgusne dovoljno. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi pre nego što puding sipate u činije za posluživanje.

4. Držite puding u frižideru najmanje 2 sata pre služenja ili dok se potpuno ne ohladi. Ukrasite šlagom i posipite cimetom po želji.

Domaći puding od banane!