Istraživanja

Sumorne prognoze naučnika: Život na Zemlji moguć do 2100. godine!

Američko istraživanje sprovedeno 1972. godine koje je predviđalo da će resursi za preživljavanje na Zemlji nestati do 2050. godine, sada je opovrgnuto

Objavljeno: 25.07.2015. 15:38h 12:56h
Autor:
Foto: Thinkstock

Američko istraživanje sprovedeno 1972. godine koje je predviđalo da će resursi za preživljavanje na Zemlji nestati do 2050. godine, sada je opovrgnuta novim u kojem se tvrdi da će resursa ipak biti do 2100. godine, piše Daily Mail.

Neverovatno otkriće: NASA pronašla još jednu Zemlju! (FOTO)

Novo istraživanje sproveli su naučnici Instituta za održivost na Univerzitetu Anglia Ruskin. Do ovog zaključka su došli kada su ažurirali kompjuterski model korišćen 70-ih kojim se predviđa kraj resursa na Zemlji. Istraživači pre 40 godina nisu uzeli u obzir brojne faktore, za koje se pokazalo da nam daju još dodatnih 50 godina pre nego što potrošimo sve resurse.

Navodno, industrijski sektor stvara manje zagađenja i koristi manje energije nego što je to bilo očekivano u skladu sa trendovima 1970-ih. Industrija takođe više ulaže u čišćenje zagađenja nego što su predviđanja smatrala da će se dogoditi. Pre se, naime, nije predvideo veliki rast u sektoru usluga i telekomunikacija, što čini svetsku ekonomiju produktivnijom.

Zabrinut kao deda, otac i stanovnik zemlje: Klimatske promene će nas ubiti!