Ukus detinjstva

Kore za pitu po bakinom receptu

Mekane, domaće kore vruće pite probudiće sva vaša čula

Objavljeno: 24.07.2015. 21:44h 20:54h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Napravite udubljenje u prosejanom brašnu pa u njega stavite so i jaje. Dodajte vodu malo po malo i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Zamesite testo sve dok ne prestane da se lepi.

2. Testo podelite na 3 dela, pokrijte i ostavite da se odmara 10-ak minuta.

3. Još dva puta premesite sve tri lopte, premažite ih uljem i ostavite na toplom da se podižu jedan sat.

4. Pokrijte sto čistim stolnjakom, pa sredinu pospite brašnom. Uzmite prvu loptu i oklagijpom razvucite što tanje možete.

5. Zagrejte u šerpici malo ulja, pa premažite koru da ne bi pucala dok je razvlačite. Zavucite ruke ispod kore i pažljivo je rastežite ili, ako ste vešti, podignite testo i vrtite ga - razvlačite rukama.

6. Kada koru razvučete preko celog stola, možete je filovati po želji.

Popara na stari način!