Recepti sa Stilom

Domaći kolač sa višnjama

Ukusni i sočni zalogaji probudiće sva vaša čula

Objavljeno: 13.07.2015. 11:38h 17:30h
Autor:
Foto: Stil

Priprema:

Najpre odvojte belance od žumanceta. Potom, dobro umutite belanca i dodajte šećer. Mutite sve zajedno dok se masa dobro ne sjedini.

Tako dobijenoj smesi dodajte žumanca, a potom i sve ostale sastojke (jogurt, ulje, prašak za pecivo). Umutite.

Napomena: Najlakše vam je da sastojke merite čašom od jogurta. Merica je ista za sve.

Sipajte smesu u prethodno podmazan pleh. Pospite je sa 500 g višanja. Ako ostanu po vrhu, potisnite ih nožićem u testo.

Rernu zagrejte na 220 stepeni, ubacite pleh i kolač pecite oko 30 minuta.

Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu.

Prijatno!