Recepti sa Stilom

Posno medeno srce

Za ovaj kolač potrebno je malo vremena i nekoliko jeftinih sastojaka

Objavljeno: 10.07.2015. 13:06h 13:28h
Autor:
Foto: Stil

Priprema ovog posnog kolača vrlo je jednostavna: varjačom umutiti sve sastojke (šećer, vodu, brašno, cimet, sodu bikarbonu, ulje i džem).

Najlakše vam je da sastojke merite čašom od jogurta. Merica je ista za sve.

Pre nego što dobijenu smesu stavite u pleh, prvo ga malo pouljite. Zagrejte rernu i ubacite pleh. Pecite oko pola sata na 220 stepeni. Pred kraj pečenja, izvsite pleh i kolač pospite orasima ili čokoladom, ili premažite džemom. Po ukusu (a može i bez preliva).

Kolač vratite u rernu, koju ste prethodno isključili. Ostavite ga unutra jedno 5 minuta dok se smesa na sjedini sa prelivom, tj. dok se ne napravi pokorica.

Ukoliko želite mrsno medeno srce, sastojci su isti - samo umesto vode, stavite dve čaše mleka. Postupak je identičan.

OVDE preuzmite recept za Tulumbe!

Foto: Stil