Recepti sa Stilom
Posno medeno srce
Za ovaj kolač potrebno je malo vremena i nekoliko jeftinih sastojaka
Autor:
Priprema ovog posnog kolača vrlo je jednostavna: varjačom umutiti sve sastojke (šećer, vodu, brašno, cimet, sodu bikarbonu, ulje i džem).
Najlakše vam je da sastojke merite čašom od jogurta. Merica je ista za sve.
Pre nego što dobijenu smesu stavite u pleh, prvo ga malo pouljite. Zagrejte rernu i ubacite pleh. Pecite oko pola sata na 220 stepeni. Pred kraj pečenja, izvsite pleh i kolač pospite orasima ili čokoladom, ili premažite džemom. Po ukusu (a može i bez preliva).
Kolač vratite u rernu, koju ste prethodno isključili. Ostavite ga unutra jedno 5 minuta dok se smesa na sjedini sa prelivom, tj. dok se ne napravi pokorica.
Ukoliko želite mrsno medeno srce, sastojci su isti - samo umesto vode, stavite dve čaše mleka. Postupak je identičan.
OVDE preuzmite recept za Tulumbe!
Foto: Stil