Osvojiće vas ukusom

Bakina štrudla

Mekana poslastica koja podseća na detinjstvo i miris bakine kuhinje

Objavljeno: 11.06.2015. 11:54h 20:22h
Foto: Thinkstock

1. Razmutite kvasac sa malo šećera, mleka i brašna. Kad nadođe,umutite u posudi 2 zumanca sa kašikom šećera, dodajte rastopljen maslac, malo soli i kvasac. Sipajte 750 ml mlakog mleka i dodajte brašno stalno mešajući dok ne dobijete testo koje se ne lepi za prste. Ostavite da naraste.

2. U posudi zagrejte kašiku maslaca, sipajte mleveni mak, propržite i u njega sipajte 500 ml mleka. Po želji dodajte i 2 kašike suvog grožđa, pa kratko prokuvajte uz stalno mešanje. Zasladite po ukusu.

3. Testo podelite na dva dela. Jos jednom razmesite, pa svaki deo rastanjite na centimetar i po, premazati maslacem, pa nadevom od maka i zaviti u rolne. Deo kore koji se uvija na kraju ostavite nenamazan. Obe rolne stavite u podmazanu tepsiju i ostavite još pola sata da narastu.

4. Premažite žumancetom i pecite dok ne porumeni. Pečeno prohladiti, seći i posuti šećerom u prahu.

Krofne po bakinom receptu!