Recepti sa Stilom

Ragu s trapistom

Neverovatan užitak za gurmane

Objavljeno: 15.04.2013. 12:26h 20:46h
Ragu s trapistom, Foto: Shutterstock

Krompir oljuštite, operite i isecite na tanke kriške. Crvene paprike ispecite i oljuštite. Na zagrejanom ulju ispržite pripremljen krompir. U posebnom tiganju ispržite posoljene i pobiberene šnicle. Ispržene šnicle izvadite i isecite na štapiće. U istom tiganju ispržite režnjeve slanine i stavite u dublju posudu. Dodajte meso, kolutove paprike i ispržene krompire. Posolite, pobiberite i dodajte kiselu pavlaku. Smesu sipajte u dobro nauljenu keramičku posudu. Prelijte jajima umućenim s jogurtom. Preko svega narendajte trapist. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 60 minuta.

Savet Belo stono vino odličan je izbor uz ovaj gurmanski specijalitet