Recepti sa Stilom
Ragu s trapistom
Neverovatan užitak za gurmane
Objavljeno: 15.04.2013. 12:26h
20:46h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
Krompir oljuštite, operite i isecite na tanke kriške. Crvene paprike ispecite i oljuštite. Na zagrejanom ulju ispržite pripremljen krompir. U posebnom tiganju ispržite posoljene i pobiberene šnicle. Ispržene šnicle izvadite i isecite na štapiće. U istom tiganju ispržite režnjeve slanine i stavite u dublju posudu. Dodajte meso, kolutove paprike i ispržene krompire. Posolite, pobiberite i dodajte kiselu pavlaku. Smesu sipajte u dobro nauljenu keramičku posudu. Prelijte jajima umućenim s jogurtom. Preko svega narendajte trapist. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 60 minuta.
Savet Belo stono vino odličan je izbor uz ovaj gurmanski specijalitet