Hrskavo i ukusno

Ćufte od piletine

Uživajte u pikantnim zalogajima koji osvajaju

Objavljeno: 01.06.2015. 22:25h 21:08h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Zagrejte rernu na 150 C.

2. U većoj posudi pomešajte jaje, peršun, 1 kašiku paradajz sosa, beli luk, mleko, so i biber. Sve dobro promešajte.

3. Dodajte smesi mleveno meso, parmezan i prezle. Rukama dobro promešajte smesu da se sastojci povežu. Od smese pravite ćuftice i ređajte na pleh za pečenje.

4. Pomešajte kašiku paradajz sosa, maslinovog ulja, šećer i sirće, pa dobijenim prelivom namažite ćuftice. Pecite ćufte u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, a zatim izvadite iz rerne, sačekajte da se ohlade i poslužite uz krompir pire ili špagete.