Delikatno i hranljivo

Hamburger sa limunom i lososom

Brz, zdrav i ukusan obrok sa sočnim sosom od limuna

Objavljeno: 25.05.2015. 13:08h 13:28h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. U srednjoj posudi pomešajte losos, jaja, peršun, crni luk i prezle. Dodajte 2 kašike soka od limuna, ½ kašičice bosiljka i crveni biber. Od dobijene smese oblikujte šest pljeskavica.

2. Zagrejte ulje u velikom tiganju, na umerenoj vatri. Kada ulje bude bilo vruće, dodajte pljeskavice i pržite ih oko 4 minuta (na svakoj strani) dok lepo ne porumene, pa stavite u lepinje.

3. U maloj posudi pomešajte majonez, kašiku limunovog soka i prstohvat bosiljka. Dobijenu smesu koristite kao sos za pljeskavice. U zavisnosti od ukusa, u hamburger možete dodati zelenu salatu ili neko drugo sezonsko povrće.