Neodoljivo

Baklava sa pudingom od vanile

Neočekivana mešavina dva popularna slatkiša daje provereno dobar specijalitet koji ćete rado praviti

Objavljeno: 10.05.2015. 15:47h 18:16h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Skuvajte puding s mlekom i zasladite po ukusu. Ostavite da se prohladi. Umutite jaja sa 4 kašike šećera, dodajte ulje.

2. Ređajte kore jednu preko druge i svaku mažite umućenim jajima. Tako poređajte 5 kora. Na petu koru stavite puding po dužoj ivici i uvijte u rolat. Od svih kora možete da napravite 3 rolata, zavisno od debljine kora. Nekad budu i 4 rolata, ako su kore izuzetno tanke.

3. Ispecite rolate, ali pazite da se ne prepeku – trebalo bi samo malo da se zažute. Ostavite pečenu baklavu da se ohladi.

4. Napravite šerbet od šećera i 2 čaše vode. Od tačke ključanja treba da vri još 2-3 minuta. Prelijte preko baklave i ostavite da se ohladi. Za pojačan ukus, po želji možete odozgo posuti mlevene pistaće i ukrasiti mentom.

OVDE preuzmite recept za baklavu bez kora sa jogurtom!