Ukusno i zdravo

Supa sa blitvom i pirinčem

Jelo koje će vas zavesti svojim ukusom i organizmu pružiti lekovite sastojke

Objavljeno: 28.04.2015. 18:44h 12:56h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Odvojite stabljike i listove blitve, dobro operite i usitnite. Blitvu pomešajte sa iseckanom stabljikom celera.

2. Maslinovo ulje zagrejte u dubljoj šerpi i dodajte iseckan crni luk, celer i stabljike blitve. Kuvajte dok povrće ne omekša, oko tri minuta, a zatim posolite. Kuvajte zatim još tri minuta, pa dodajte beli luk i mešajte još minut. Dodajte bujon, pirinač i biljne začine (sem bibera).

3. Kada supa počne da vri, posolite još ukoliko je potrebno, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da struji 10 minuta.

4. Supi dodajte listove blitve, poklopite i kuvajte još 10 miuta. Supu pobiberite i servirajte s limunovim sokom i parmezanom.