Sve ima svoju cenu

Erotski roman joj doneo svetsku slavu, ali i razvod: Suprug to nije mogao da podnese! (FOTO)

Džodi Elen Malpas zahvaljujući svojoj trilogiji Moj muškarac dobila je mnogo, ali ju je to skupo koštalo

Objavljeno: 26.04.2015. 13:24h 04:16h
Autor:
Foto: Facebook / Jodi Ellen Malpas

Erotska trilogija "Moj muškarac" engleske spisateljice Džodi Elen Malpas (35) postigla je svetsku slavu.

Uspeh ove trilogije, koja je rasprodata u 40-ak zemalja, autorku je šokirao i tada je obećala da više nikad neće napisati nijedan red od straha da ne razočara čitaoce.

"Ali u glavi sam već imala novu priču i nisam odolela iskušenju da je ne stavim na papir. Sve tri knjige su već rasprodate u Engleskoj, Americi i Španiji, pa mi je to dalo vetar u leđa. Sad radim na novoj trilogiji, a imam toliko ideja u glavi da ne znam koju bih priču pre počela da pišem", kaže autorka koja sada promoviše knjigu "Jedna noć: Obećanje".

Dakota Džonson sama na vrhuncu slave: Dečko je ostavio zbog 50 nijansi sive!

Majka dvojice sinova od 11 i 15 godina kaže da je strast za pisanje romana otkrila pre nekoliko godina. Tada je još sa suprugom radila u porodičnoj građevinskoj kompaniji svog oca.

"Mučilo me je kako ću roditeljima i suprugu da kažem šta zapravo radim. Potajno sam pisala roman i zatvarala se u sobu, a mama je počela da sumnja da nešto sa mnom nije u redu. Zato sam njoj prvoj rekla što radim. "Pišeš erotski roman? Uh, hvala Bogu!", rekla je s olakšanjem", priseća se atraktivna autorka.

Ali uspeh Džodinih romana je presudio njenom braku. Kad su na vrata počeli da joj kucaju agenti, pa ubrzo novinari, fotografi i čitaoci, sva ta popularnost njemu je bila preteška. Doduše, njihov brak je već bio u krizi i sve to bilo je, kaže Džodi, samo dodatno ulje na vatru.

6 ispovesti razvedenih koji nisu dočekali godišnjicu braka: Smatrao me je svojom imovinom!

Otac se ponosio njenim delom, ali mu nije bilo jasno zašto milioni žena širom sveta žele da čitaju erotsku fikciju. Džodi je pokušala da mu objasni da moderne žene danas mnogo slobodnije izražavaju šta žele u ljubavi.

"One neće slepo da slede svoje partnere, žele da budu ravnopravne. Ne pristaju da rade samo ono što od njih očekuje okolina. Potvrdile su mi to i brojne čitateljke koje mi se javljaju preko društvenih mreža", kaže Džodi.

Ona je svesna da brak i muško-ženski odnosi lako padnu u krizu pod pritiskom svakodnevnih obaveza.

Ostavila muža na godinu dana: Evo šta je otkrila i poručila svim ženama!

"Žene su divna bića. Trude se da se ostvare profesionalno, a da pri tom ne zanemare porodicu i decu. I na kraju dana padaju umorne s nogu. Ali, moje junakinje podsetile su ih da je važna i strast, da moraju jasno i glasno da kažu: "Nisam srećna, želim bolje i više". Iako u svakoj od nas spava barem jedna mala feministkinja koja viče: "Radiću šta želim", većina nas, baš kao i muškarci, želimo da imamo kod kuće nekoga ko će da nas zagrli i da nam bude oslonac kada nam je teško", smatra Džodi.

Autorka dodaje da se isprva šokirala kad je videla da žene njenu knjigu čitaju u javnom prevozu. Setila se kako je mesece provodila u sobi za kompjuterom skrivajući tekst i od sebe same.

"Sad sam shvatila da je moja knjiga, kao i "50 nijansi sive", oslobodila ljude i da je erotika prestala da bude tabu tema, što mislim da je jako korisno i za muškarce i za žene", kaže Džodi.

Vagina strada od 50 nijansi sive: Drastično povećan broj seksualnih povreda!