Presrećan

Nikita Mihalkov: Ponosan sam što sam počasni građanin Beograda!

Prvi put sam postao počasni građanin nekog grada i posebno sam ponosan što je to baš prijateljski Beograd - rekao je režiser

Objavljeno: 17.04.2015. 21:57h 13:30h
Autor:
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Režiser Nikita Mihalkov izjavio je danas da je veoma ponosan što je postao počasni građanin Beograda i da će se truditi da opravda ukazano poverenje.

"Osećam se veoma dobro u Beogradu, a naročito sada kao počasni građanin Beograda", rekao je agenciji Beta Mihalkov, koji je sa čelnicima grada obišao spomenik ruskom caru Nikolaju u Ulici kralja Milana.

"Prvi put sam postao počasni građanin nekog grada i posebno sam ponosan što je to baš prijateljski Beograd", istakao je režiser. On je dodao i da je iskreno uzbuđen i da je priznanje koje mu je ukazao Beograd za njega velika čast.

Goran Bregović odlikovan ordenom Umetnosti i književnosti u rangu viteza! (FOTO)

"Najiskrenije, dobar je to osećaj i veoma sam radostan i trudiću se da opravdam ukazano poverenje Beograda", rekao je Mihalkov.Mihalkovu je titula počasnog građanina Beograda uručena danas u Skupštini grada.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je da je Mihalkov prvi umetnik kome je, od uspostavljanja nagrade počasni građanin pre 61 godine, dodeljena Povelja počasnog građanina Beograda.