Slasno i nezaboravno
Uskršnji dezerti: 3 recepta za poslastice koje će vas ostaviti bez daha! (FOTO)
Svako ko ih proba biće očaran i ukusom i izgledom
Autor:
Pored ofarbanih jaja u dekorativnim korpicama, glavnog jela i tradicionalne pogače, neizostavni deo Uskršnje trpeze svakako su dezerti!
Za vas smo pripremili tri recepta koje možete koristiti svakodnevno, u bilo kojoj prilici, ali je za ovaj praznik potrebno samo da se malo više potrudite oko oblika!
1. Punjena čokoladna jaja
Aluminijumsku foliju (biće potrebno malo više) nekoliko puta savijte kako bi bila čvrsta i oblikujte polovinu jajeta, kao daje presečeno po dužini. Postavite na poslužavnik, a zatim prelijte foliju otopljenom čokoladom. Stavite u frižider da se stegne, a za to vreme pripremite slatko punjenje.
Otopite čokoladu, dodajte malo meda i kornfleksa. Izmešajte i dobro ohladite. Kada su čokoladna jaja ohlađena, odvojite ih od folije i napunite medenim filom. Pospite šarenim mrvicama i oduševite mališane i voljene osobe!
Zvezde Uskršnje trpeze - Kako da napravite tradicionalnu pogaču i najlepše poslastice! (FOTO)
2. Uskršnje profiterole
Da biste napravili ovaj dekorativan i ukusan dezert, koristite standardni recept za profiterole. Jedino što se razlikuje jeste to što treba da se potrudite da testo bude malo duže, kako bi dobilo oblik jajeta. Takođe, umesto da ih ubodete špricem u sredini za punjenje, isecite im "kapicu" kao na fotografiji, nafilujte, poklopite, a odozgo ukrasite sa još malo fila i rendanom čokoladom.
Spoj tradicije i odličnog ukusa - 3 neodoljiva Uskršnja recepta! (FOTO)
3. Uskršnji mafini
Isto kao i sa profiterolama, za praznične mafine možete koristiti testo koje ste već probali i dopalo vam se. Koristite modle koje se ka vrhu šire, a potrudite se i tokom nanošenja fila da ispratite oblik jajeta. Ukrasite jestivim slatkim jajima i uživajte!
Predloge za mafine pogledajte OVDE.