Obožavaćete ga

Kuglof sa cimetom

Zahvaljujući cimetu ovaj kuglof osim odličnog ukusa ima i vrlo interesantan izgled

Objavljeno: 29.03.2015. 15:11h 17:24h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Zamesiti testo od brašna, kvasca, malo soli, jaja, 1 kašike šećera i mleka. Ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta, da naraste. Umutiti 175 g maslaca, žumanca i 100 g šećera, pa umešati u testo. Ostaviti da naraste još 30 minuta. Podeliti masu na dva dela.

2. Pomešati cimet i ostatak šećera i dodati u polovinu testa. Kalup za kuglof nauljiti (nije loše posuti ga još prezlama). Razvaljati žuto testo, pa preko njega braon i uvaljati u rolat. Staviti ga u kalup za kuglof i ostaviti na toplom mestu da još jednom naraste oko 30 min.

3. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Preostali maslac iseckati i poređati preko testa. Peći kuglof oko 50–60 min. Kad se ohladi posuti ga prah šećerom.