Neodoljivo

Torta od krušaka sa lešnikom i čokoladom

Lešnik i čokolada u kombinaciji sa kruškom učiniće da uživate u svakom zalogaju

Objavljeno: 25.03.2015. 13:53h 22:50h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Podmažite dno okruglog kalupa. Žumanca umutite sa šećerom i puterom, a belanca ulupajte u sneg. Pažljivo pomešajte, dodajte brašno, prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu. Masu pecite u kalupu 35 minuta. Izvadite i ohladite.

2. Želatin razmekšajte, kruške ocedite i isecite na kockice, a lešnik propržite. Sir umutite sa šećerom i dve kašike soka od limuna, pa umešajte rastvoreni želatin. Dodajte lešnik i kruške. Smesu ostavite da se ohladi. Kad počne da se steže, umešajte 4 dl ulupane pavlake. Pečeno testo vodoravno prepolovite.

3. Oko donje kore stavite okvir za tortu, napunite kremom od sira, preklopite drugom korom i ostavite u frižideru tri sata. Skinite okvir. Krušku isecite na kriške, poprskajte sokom od limuna.

4. Ulupajte 2 dl pavlake, premažite tortu i ukrasite kruškama i čokoladnim prelivom.

Baklava od sveže kruške!