Recepti sa Stilom
Goveđi medaljoni
Uživajte u ovoj vrhunskoj hrani, a evo kako je možete spremiti...
Izvor: Gordana Simić
Priprema S trećine opranog limuna odvojte vrlo tanak žuti sloj kore. Preostalu koru izrendajte pa dodajte u kašičicu omekšalog maslaca. Time namažite kriške hleba i pecite dva-tri minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Goveđe medaljone omotajte slaninom. Moraju celi biti pokriveni. Potom zavežite čvrstim koncem. Ispržite sa obe strane na zagrejanoj smesi 20 g maslaca i tri kašičice ulja. Zavisno od ukusa, pržite duže ili kraće. Zalijte zagrejanim vinjakom i čim krenu alkoholna isparenja, zapalite pa će govedina dobiti poseban ukus. Posolite i pobiberite. Ceo postupak može da traje osam (za slabo pečeno meso) do 12 minuta. Savet Medaljone poslužite na ispečenom hlebu, na vrh stavite malo maslaca i ukrasite trakicama limunove kore koju ste odvojili na početku