Slasno i nezaboravno

Egzotična voćna torta

Osvežavajući ukus neobične poslastice osvajaće vas svakim zalogajem

Objavljeno: 18.03.2015. 19:00h 09:04h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Premažite uljem pleh prečnika 26 cm. Umutite 100 g šećera s jajima dok masa ne postane kremasta. Brašno pomešajte s praškom za pecivo pa pažljivo umešajte u krem. Masu sipajte u pleh i pecite 15 minuta.

2. Želatin omekšajte u hladnoj vodi. Sok od oba limuna pomešajte sa 2,5 dl vode i preostalim šećerom. Umešajte rastopljeni želatin i hladite oko 20 minuta. Ulupajte čvrsto slatku pavlaku. Čim žele počne da se steže, dodajte pavlaku i mešajte dok se ne ujednači. Koru stavite na poslužavnik, pa sipajte pavlaku s limunom.

3. Oljuštite kivi, mandarinu i ananas, pa ih isecite na šnite. Papaje isecite napola i izvadite koštice. Kašikom za sladoled vadite kuglice iz voća. Fizalis oljuštite, operite i osušite.

4. Voće ravnomerno rasporedite na tortu. Od soka od grožđa i krem-fiksa napravite fil, ravnomerno premažite tortu i sačekajte da se ohladi. Ukrasite seckanim komadima voća.

Još recepata za izvrsne torte preuzmite OVDE!