Staro i dobro
Tradicionalna lenja pita sa jabukama
Između slatkog, ukusnog testa nalazi se sočni fil sa jabukama koji osvežava
Objavljeno: 17.03.2015. 19:15h
21:02h
Autor:
Autor:
1. Za testo u posudi pomešajte jaja, šećer, ulje i brašno sa praškom za pecivo i jogurtom. Sve dobro izmešajte i napravite testo.
2. Za fil oljuštite jabuke, izrendajte i izdinstajte na ulju. Dodajte griz i šećera po ukusu.
3. Sipajte pola testa u podmazan pleh i pecite par minuta dok se ne uhvati korica. Zatim sipajte fil, pa preko fila stavite drugu polovinu testa.
4. Pecite 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad je pita pečena, možete je posuti šećerom u prahu.
Još recepata za ukusne slane i slatke pite preuzmite OVDE!
( stvarukusa.rs )