Staro i dobro

Tradicionalna lenja pita sa jabukama

Između slatkog, ukusnog testa nalazi se sočni fil sa jabukama koji osvežava

Objavljeno: 17.03.2015. 19:15h 21:02h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Za testo u posudi pomešajte jaja, šećer, ulje i brašno sa praškom za pecivo i jogurtom. Sve dobro izmešajte i napravite testo.

2. Za fil oljuštite jabuke, izrendajte i izdinstajte na ulju. Dodajte griz i šećera po ukusu.

3. Sipajte pola testa u podmazan pleh i pecite par minuta dok se ne uhvati korica. Zatim sipajte fil, pa preko fila stavite drugu polovinu testa.

4. Pecite 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad je pita pečena, možete je posuti šećerom u prahu.

Još recepata za ukusne slane i slatke pite preuzmite OVDE!