Osnovne informacije:
- Kuhinja: Internacionalna / Balkanska
- Vreme pripreme: 30–35 minuta
- Porcija: 4–6 porcija
- Kalorije: oko 420–480 kcal po porciji
- Težina pripreme: Lako
Sastojci:
- 7 parčića tost hleba
- 3 čena belog luka
- so, biber, začinska crvena paprika
- 500 grama pilećeg filea
- 250 grama kukuruza šećerca
- veza svežeg peršuna
- 6 kiselih krastavčića
- 2 tvrdo kuvana jaja
- pola glavice ljubičastog luka
- 150 grama majoneza
Priprema:
- Na 30 do 40ml. ulja ispržite ili ispečite kockice tost hleba
- Dodajte nekoliko čena belog luka
- Na kraju dodajte začine: So, biber, začinsku crvenu papriku.
- U činiji stavljati redom:
- 500g. pileći filea obarenog u slanoj vodi i ohlađen
- 250g. kukuruza šećerca
- sitno seckan peršun
- 5 do 6 sitno secakanih kiselih krastavčića
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 1/2 glavice ljubičastog luka
- So i biber dodajte po ukusu
- Zatim dodajte 150grama majoneza.
- Sve sjedinite i servirajte na tanjir.