Omiljeno predjelo na novogodišnjoj trpezi: Brza salata koja se pojede pre ruske

Obrok salata ili salata koja je savršeno predjelo na novogodišnjoj trpezi je svakako ova koja se pravi za 30 minuta
Foto: Printscreen/YouTube

Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Internacionalna / Balkanska
  • Vreme pripreme: 30–35 minuta
  • Porcija: 4–6 porcija
  • Kalorije: oko 420–480 kcal po porciji
  • Težina pripreme: Lako

Sastojci:

  • 7 parčića tost hleba
  • 3 čena belog luka
  • so, biber, začinska crvena paprika
  • 500 grama pilećeg filea
  • 250 grama kukuruza šećerca
  • veza svežeg peršuna
  • 6 kiselih krastavčića
  • 2 tvrdo kuvana jaja
  • pola glavice ljubičastog luka
  • 150 grama majoneza

Priprema:

  1. Na 30 do 40ml. ulja ispržite ili ispečite kockice tost hleba
  2. Dodajte nekoliko čena belog luka
  3. Na kraju dodajte začine: So, biber, začinsku crvenu papriku.
  4. U činiji stavljati redom:
  5. 500g. pileći filea obarenog u slanoj vodi i ohlađen
  6. 250g. kukuruza šećerca
  7. sitno seckan peršun
  8. 5 do 6 sitno secakanih kiselih krastavčića
  9. 2 tvrdo kuvana jaja
  10. 1/2 glavice ljubičastog luka
  11. So i biber dodajte po ukusu
  12. Zatim dodajte 150grama majoneza.
  13. Sve sjedinite i servirajte na tanjir.