Osvežavajuće

Brza torta od pomorandži i badema

Orašasto voće odlično se slaže sa sočnim ukusom južnog voća

Objavljeno: 12.03.2015. 12:23h 23:54h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Kalup za tortu prečnika 26 cm podmažite. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Operite dobro pomorandže, pa koru sitno narendajte, a sok iscedite. Keks izdrobite.

2. Razdvojte belanca od žumanaca. Umutite žumanca i 140 g šećera dok ne dobijete prozračnu masu. Umešajte koru i sok od pomorandže. Belanca ulupajte sa preostalim šećerom u čvrst sneg. Dodajte mrvljeni keks i bademe.

3. Pomešajte krem od žumanaca i belanaca. Tortu pecite u kalupu 40-50 minuta, s tim da prvih pola sata testo pokrijete aluminijumskom folijom. Pečeno testo izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

4. Zagrejte žele i njime premažite tortu. Operite pomornadžu i isecite je na kriške ili tortu ukrasite kandiranim pomorandžama. Listiće badema propržite u suvom tiganju i pospite po torti.