Odličan izbor

Pastrmka sa tikvicama i šargarepom

Posno jelo koje vas neće ostaviti ravnodušnim

Objavljeno: 08.03.2015. 14:07h 22:06h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Očišćene pastrmke isperite vodom, osušite. Poprskajte ih limunovim sokom, posolite i pobiberite. U manjoj posudi rastopite 50 g margarina i masom premažite ribe spolja i iznutra.

2. Pirinač kuvajte oko 20 minuta u 500 ml posoljene vode. Zagrejte gril u rerni. Rešetku obložite alufolijom, stavite ribu i sa svake strane ih pecite po desetak minuta.

3. Povrće dobro operite, očistite, a zatim isecite na tanke štapiće. Sve prodinstajte na 50 g margarina. Nalijte vinom i poklopljeno kuvajte desetak minuta. Začinite solju, biberom i karijem po ukusu.

4. Pastrmke, pirinač i povrće sipajte u tanjire. Preostali margarin izrendajte preko ribe. Sve ukrasite peršunom i limunom. Po želji, možete dodati i brokoli, krompir, grašak, papriku... Bilo šta od povrća.

OVDE preuzmite još recepata za posna jela!