Neodoljivo

Doboš torta

Bakin recept za jednu od najomiljenijih poslastica i starih i mladih sladokusaca

Objavljeno: 02.03.2015. 18:10h 09:20h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. 200 g maslaca umutite sa 200 g šećera, žumancima, vanilin-šećerom i rumom. Postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i na kraju umućena belanca.

2. Masu sipajte u odgovarajući kalup i pecite na 220 stepeni, 10 minuta svaku koru od ukupno sedam (otprilike po tri supene kašike testa). Posebno skuvajte puding po uputstvu na kesici. U ohlađen puding dodajte 250 g umućenog maslaca i sve izmutite mikserom.

3. Svaku koru premazite ovim kremom, osim poslednje. Na kraju tortu prelijte šerbetom od 250 g šećera i 250 ml vode i dok je još topao, isecite na parčiće kako bi se torta kasnije lakše sekla.