Neodoljivo
Doboš torta
Bakin recept za jednu od najomiljenijih poslastica i starih i mladih sladokusaca
Objavljeno: 02.03.2015. 18:10h
09:20h
Autor:
Autor:
1. 200 g maslaca umutite sa 200 g šećera, žumancima, vanilin-šećerom i rumom. Postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i na kraju umućena belanca.
2. Masu sipajte u odgovarajući kalup i pecite na 220 stepeni, 10 minuta svaku koru od ukupno sedam (otprilike po tri supene kašike testa). Posebno skuvajte puding po uputstvu na kesici. U ohlađen puding dodajte 250 g umućenog maslaca i sve izmutite mikserom.
3. Svaku koru premazite ovim kremom, osim poslednje. Na kraju tortu prelijte šerbetom od 250 g šećera i 250 ml vode i dok je još topao, isecite na parčiće kako bi se torta kasnije lakše sekla.
( Yumama.com )