Gibanica po starinskom receptu Slavice Rokvić: Mekana je kao pamuk, a pravi se za 10 minuta

Gibanica po starinskom receptu Slavice Rokvić pravi se za 10 minuta.
Foto: Shutterstock/ Printscreen Instagram

Gibanica je možda jedna od omiljenih pita gotovo svake domaćice i često je na trpezi za porodični doručak. Ipak, gibanica po receptu Slavice Rokvić posebno će vam se dopasti, jer je na ovaj način do sada sigurno niste spremali, a posebno će se dopasti mališanima.

Foto: Printscreen Instagram/ slavica.rokvic

Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Foto: Printscreen Instagram/ rokvic.slavica

Sjedinite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, dobro izmešajte pa počnite sa filovanjem kora. Prvu koru posuti sitnim sirom, pa zatim sledeću i sve tako dok ne potrošite sir i kore. Kada dobijete veliki rolat, isecite ih na parčiće, staviti u pleh, pa svaki rolatić prelijete smesom sa jogurtom, koju ste sjedinili na početku. Pecite na 200 stepeni dok mini-gibanice ne porumene. Servirajte kada se malo prohlade i uživajte u poznatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.

This browser does not support the video element.

BMW X7 final Izvor: Privatna arhiva