Gibanica je možda jedna od omiljenih pita gotovo svake domaćice i često je na trpezi za porodični doručak. Ipak, gibanica po receptu Slavice Rokvić posebno će vam se dopasti, jer je na ovaj način do sada sigurno niste spremali, a posebno će se dopasti mališanima.
Foto: Printscreen Instagram/ slavica.rokvic
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Foto: Printscreen Instagram/ rokvic.slavica
Sjedinite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, dobro izmešajte pa počnite sa filovanjem kora. Prvu koru posuti sitnim sirom, pa zatim sledeću i sve tako dok ne potrošite sir i kore. Kada dobijete veliki rolat, isecite ih na parčiće, staviti u pleh, pa svaki rolatić prelijete smesom sa jogurtom, koju ste sjedinili na početku. Pecite na 200 stepeni dok mini-gibanice ne porumene. Servirajte kada se malo prohlade i uživajte u poznatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.