Ovo prelepo slavsko predjelo pravi se lako, ukus je sličan kao ruska salata, samo što je dekorativnije i lakše za serviranje.
Sastojci:
- Jedno pakovanje slane rozen kore
- 300g. feta sir
- 400g. kisela pavlaka
- 200- 250g. majonez
- biber
- 400gr. gotove mešavine za rusku salatu
- 4-5 kiselih krastavca
- 3-4 tvrdo kuvana jaja
- 150g. tvrdi sir- kačkavalj po vašem izboru
- 600g. tost šunka
Priprema:
- Skuvati povrće za rusku salatu i dobro ocediti.
- Dodati pavlaku, sir, majonez i povrće.
- Dodati začine i rendana jaja.
- Premažite jednu koru za slanu rozen tortu, zatim stavite red tost šunke.
- Sve ređajte do kraja, ali ostavite malo fila.
- Prekrijte folijom i pritisnite sa daskom da kore lepo upiju fil.
- Posle skinite foliju i premažite ostatkom fila slanu tortu.
- Poslužiti dobro ohlađeno.