Dopašće vam se
Marinirana pileća krilca sa đumbirom
Nema potrebe da naručujete kineske specijalitete, pripremite ih sami na vrlo ukusan način
Autor:
1. Med spojite sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa i nekoliko kapi ulja od kikirikija i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih i ostavite da odstoje tri sata u frižideru.
2. Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostalom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta. Tokom pečenja temperaturu pečenja smanjujte kako se krilca ne bi prepekla.
3. Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i po želji poslužite uz testeninu.