Kremasta čokoladna torta bez pečenja: Gotova je za 30 minuta, a nema kremastije i ukusnije

Donosimo vam najbolji recept za kremasta čokoladnu tortu bez pečenja.
Foto: Printscreen Youtube/ Domaći recepti

Sastojci:

Kora:

  • 300 g mlevenog keksa
  • po želji šećer u prahu
  • 100 g mlevenog, pečenog lešnika
  • 150 g maslaca
  • 1 kašika Neskvika, kakaa, čokolade ( šta imate )
  • 100 – 200ml mleka ( stavila sam 200ml)

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 1 pakovanje gotove smese za krempitu
  • 500 ml pavlake za šlag ( slatke pavlake )
  • 100 g mlečne čokolade
  • 50 g crne čokolade ( ili po želji )
  • 100 g pečenog mlevnog lešnika
  • 150 – 200 g lešnik napolitanki ( stavila 170g)
  • Šlag odozgo

Priprema:

U posudu staviti keks, ( po želji šećer u prahu ), mleveni lešnik, pa dodati otopljeni maslac i promešati. Mleko dodajete po želji u zavisnosti da li volite tvrđu ili mekšu koricu. Pošto se sve stegne u frižideru, ja dodam celu meru mleka.

Staviti kalup na tacnu, pa celu smesu prebaciti i poravnati. Ostaviti u frižideru do filovanja. Umutiti sa mlekom smesu za krempitu mekano. Posebno umutiti pavlaku za šlag, pa je dodati iz 2 – 3 puta smesi za krempitu i sjediniti.

Nemojte da premutite da bude pretvrdo.

Otopiti čokoladu ( obe vrste ili po želji ). Napolitanke pre pravljenja stavite u zamrzivač kako biste ih lakše lomili. U prvi deo dodati mlevene lešnike i izlomljene napolitanke pa sve promešati. U drugi deo dodati otopljenu čokoladu ( po želji mogu i drugi sastojci ). Na koru naneti prvo deo sa napolitankama, pa deo sa čokoladom, poravnati pa malo tortu oghladiti. E onda ide dekoracija, lagano nešto sa šlagom uradite.

Prijatno!

(Domaći recepti)

This browser does not support the video element.

Domaća nutela Izvor: Instagram/vegan.planvn