Sastojci:
Kora:
- 300 g mlevenog keksa
- po želji šećer u prahu
- 100 g mlevenog, pečenog lešnika
- 150 g maslaca
- 1 kašika Neskvika, kakaa, čokolade ( šta imate )
- 100 – 200ml mleka ( stavila sam 200ml)
Fil:
- 600 ml mleka
- 1 pakovanje gotove smese za krempitu
- 500 ml pavlake za šlag ( slatke pavlake )
- 100 g mlečne čokolade
- 50 g crne čokolade ( ili po želji )
- 100 g pečenog mlevnog lešnika
- 150 – 200 g lešnik napolitanki ( stavila 170g)
- Šlag odozgo
Priprema:
U posudu staviti keks, ( po želji šećer u prahu ), mleveni lešnik, pa dodati otopljeni maslac i promešati. Mleko dodajete po želji u zavisnosti da li volite tvrđu ili mekšu koricu. Pošto se sve stegne u frižideru, ja dodam celu meru mleka.
Staviti kalup na tacnu, pa celu smesu prebaciti i poravnati. Ostaviti u frižideru do filovanja. Umutiti sa mlekom smesu za krempitu mekano. Posebno umutiti pavlaku za šlag, pa je dodati iz 2 – 3 puta smesi za krempitu i sjediniti.
Nemojte da premutite da bude pretvrdo.
Otopiti čokoladu ( obe vrste ili po želji ). Napolitanke pre pravljenja stavite u zamrzivač kako biste ih lakše lomili. U prvi deo dodati mlevene lešnike i izlomljene napolitanke pa sve promešati. U drugi deo dodati otopljenu čokoladu ( po želji mogu i drugi sastojci ). Na koru naneti prvo deo sa napolitankama, pa deo sa čokoladom, poravnati pa malo tortu oghladiti. E onda ide dekoracija, lagano nešto sa šlagom uradite.
Prijatno!