Originalni recept za pravi tiramisu: Ovu caku su nam otkrili Italijani i zbog nje uvek ispadne dobro

Za najbolju verziju ovog kolača ostavite ga minimum 24h da se ohladi u frižideru
Foto: Printscreen Youtube / Coolinarika

Ovo je najjednostavniji način za pripremu čuvenog italijanskog slatkiša koji je iz originalne knjige italijanskih recepata. Na internetu postoji mnogo verzija ovog kolača, ali ovaj je ubedljivo najbolji!

Sastojci:

  • 175 ml espresa
  • jedna kašika prah šećera
  • 500 g mascarpone sira (sobne temperature)
  • 3 jaja
  • kakao prah
  • 1 štapić vanile
Italijanski tiramisu Foto: Thinkstock

  Priprema: 

Skuvajte kafu i ostavite je da se prohladi. Za to vreme odvojite belanca i žumance. Umutite belanca sa šećerom, a u drugoj posudi žumanca, maskarpone i vanila štapić. Spojite ove dve smeše mućkalicom (ne mikserom).

Natopite piškote u kafi a preko toga stavite fil. Ponovite postupak i na kraju pospite kakao prahom. Ostavite min 24h da se kolač ohladi u frižideru. 

Prijatno!