Neodoljivo

Šubarice (Ruske kape)

Kolačićima koji se tope u ustima još uvek niko nije našao manu

Objavljeno: 30.01.2015. 13:38h 06:20h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Dobro umutiti jaja sa 400 g šećera, pa dodati 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa peći koru na 200 stepeni u četvrtastom podmazanom plehu posutim brašnom.

2. Za fil zagrejati mleko i dodati 250 g šećera, pa u malo mleka razmutiti 6 kašika brašna i vanilin šećer. Od ove smese skuvati puding, pa u ohlađenu masu dodati umućen margarin.

3. Malom čašom vaditi kružiće od kore, svaku iseći na pola i filovati je unutra i spolja, okolo ih uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo premazati rastopljenom čokoladom.