Ko bi rekao

Upoznajte najbogatiju porodicu Evrope: Knez Hans Adam II i kneginja Marija od Lihtenštajna! (FOTO)

Iako je najpopularnija, britanska kraljevska porodica nije ni blizu najbogatijoj, već prvo mesto zauzima porodica koja vlada jednom od najmanjih država na svetu

Objavljeno: 15.01.2015. 16:01h 11:42h
Autor:
Foto: Profimedia

Ovo će vas verovatno iznenaditi, ali da li ste znali da omiljena kraljevska porodica i najbogatija u Evropi? Možda kraljica Elizabeta II uživa u raskošnoj Bakingemskoj palati, ali njeno bogatstvo procenjeno na 295 miliona funti nije ni blizu najvećem!

Učite od najuspešnijih - Milijarder otkrio 6 smernica za sticanje bogatsva! Više pročitajte OVDE.

Potpuno neočekivano, ali sa bogatstvom procenjenim na skoro 5 milijardi funti, vodeća kraljevska porodica po bogatstvu jeste dinastija male države Lihtenštajn!

Pod budnim okom 69-godišnjeg kneza Hans Adama II, glave porodice, skoro sav prihod dolazi kroz bankarstvo, ali i bogata imanja i kolekcije vrednih umetničkih dela.

OVDE saznajte kako da pribvučete bogatstvo pomoću Feng šuija!

Foto: Profimedia

Posao vode i njegov mlađi brat Filip, kao i sin Maks, kako bi Hans Adam mogao da se koncentriše i na vođenje države.

On je na čelu Lihtenštajna još od 1989. godine, kada je njegov otac Franc Jozef abdicirao, a već nekoliko decenija u braku je sa Marijom Kinski, kneginjom od Všinica i Tetaua, sa kojom ima petoro dece.

Vila za bogate i slavne - OVDE pogledajte gde letuju Vilijam i Kejt Midlton! (FOTO)

Jedino u čemu nisu prvi kada je reč o imetku jeste rezidencija - prvo mesto zauzima španska kraljevska porodica, sa palatom od skoro 14 hiljada kvadratnih metara i 3.418 soba, u kojoj žive kraljica Leticija i kralj Filip.