Ukusni zalogaji

Slani rolat sa šunkom i sirom

Idealno rešenje za praznično predjelo

Objavljeno: 04.01.2015. 16:54h 20:42h
Autor:
Foto: Shutterstock

Priprema

1. Stavite mleko, vegetu i so da se kuvaju. Kad provri, dodajte brašno (odjednom sipajte svu količinu) neprestano mešajuci dok se smesa ne zgusne.

2. Sklonite s vatre i dodajte jedno po jedno žumance, i na kraju sneg od belanaca.

3. U tepsiju (30x50 cm) stavite pek papir i izlijte smesu. Pecite na 200 stepeni.

4. Za fil izmešajte sir, kiselo mleko i krastavcice, šunku i suvo meso iseckane na kockice. Posolite i pobiberite po ukusu.

5. Pečen biskvit izvadite na krpu, premažite filom i još vruć urolajte i ostavite da se ohladi.

Napomena: Ako hoćete toplo predjelo, rolat ponovo vratite u tepsiju, prelijte kiselim mlekom, i zapecite desetak minuta.